Ínycsiklandozó Mézeskalács, avagy Mézes Zabkalács.
A legfinomabb diétás mézeskalács recept, ami lassan felszívódó szénhidráttal és cukor nélkül készült sütemény.
Nagyszerű választás az Ünnepekre, vagy egy kis kényeztetés erejéig.
Az egészséges recepteket megfelelő étrendbe kell foglalni, hogy jótékony legyen a szervezetnek, és a célodhoz legyen igazítva.
Hozzávalók:
33 dkg zabpehelyliszt
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
1 tk szódabikarbóna
10 dkg vaj vagy kókuszzsír
1 dl méz
Édesítőszer (stevia vagy eritrit)
1 db tojás
Elkészítés:
A száraz és a folyékony összetevőket összedolgozzuk és kinyújtjuk 0,5-1 cm vastagra.
Formákat szaggatunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon 10-15 percig sütjük alsó-felső sütésen.
És el is készült a diétás mézeskalács.
Hatékony fogyáshoz ajánlom a személyre szabott Mozaik Étrendet 80 db mennyei finom recepttel!
Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy kell hagyni picit puhulni vagy azonnal fogyasztható?
Ki hogy szereti, ugy bánj vele, mint a hagyományossal. 🙂
Szia! Köszi! Ebből kb hány darab lesz?
Teljeskiörlésű liszttel is jó lehet a recept? Köszönöm a választ ?
Szia!
Más lesz az íze, de igen 🙂
Ez a recept hány főre van megadva?
Köszönöm szépen!
Ez teljesen attól függ ki mennyit eszik, a db attól, hogy mekkorák a formák…. a liszt mennyiségből látod. Ha nagyobb adagot szeretnél, csináld duplán.
Kérdésem lenne, hogy biztos 1 cm vastagra kell nyújtani? nem lesz nagyon vastag? mert a szódabikarbónától még magasodni fog.
Nyújthatod vékonyabbra
Szia,
Eritritből mennyit kell belerakni?
Köszi
Mennyi édesítőszert használsz?
Attól függ milyen édesítőszert használsz, mert más mennyiség kell a por eritritből és a folyékony steviából, valamint ízlés dolga ki mennyire édesen készíti. Kóstold meg a tésztát és az ízlésed alapján édesítsd.